Vi tager til Vesterhavet

2017 Blev dsv. ikke til noget på grund af for lille tilmelding.

Vi prøver igen i 2018

Vi kører i private biler og deles om udgifterne.

Tiden er fastlagt til.

?

Vi tager til Vesterhavet.

Udsat intil videre på grund af sygdom.

 

Vi skal fiske PIGHVARE.

Prisen bliver ca. 150 kr. lidt afhænger af tilmelding.

Der køres fra metal i Randers kl.6.00

Tilmelding på 31666632.

 

 

Hvordan fanger man pigvare her efter- her.

 

Pladser

Der bliver fanget mange store fisk fra vestkysten (Vestjylland), det er ikke ualmindeligt for en erfaren pighvar entusiast, at fange og hjembringe en af disse velsmagende “Smukke gulvtæpper”, på 2-6 kilo. Sommetider større.

De kendte strækninger, eller som jeg vil kalde dem, de ikke hemmelige strækninger, hedder, Børsmose Strand, Grærup Strand, Strækningen fra Hvidbjerg strand Camping, om til Blåvand fyr, Vejers Strand og Henne strand.

Der er godt fiskeri alle de nævnte steder, dog vil jeg fremhæve Børsmose og Henne Strand som de mest stabile fangst mæssigt.

 

Nogle af pladserne kan du køre helt ned til og andre tilbyder parkering tæt på vandet. Der vil altid være mennesker på disse strækninger, da folk fra de omkringliggende byer bruger strandene som badestrande om sommeren, og som hyppigst brugte destination for en god gåtur, på alle andre årstider.

Hvis man ønsker at være lidt i fred, kan man med fordel gå et stykke i den ene eller den anden retning, væk fra områderne med flere eller mange mennesker og måske finde sit helt eget hemmelige super-hvarre-hotspot

 

 

 

Sæson og hugperioder

Sæsonen for pighvar-fiskeriet ved kysten i Vestjylland begynder i slutningen af april, start maj og fortsætter frem til sidst i september. Nogle lystfiskere har dog meldt om fine fangster fra så sent som oktober måned 2012.

 

Der er blevet gjort mange erfaringer omkring, vejr, vand og vindforholdene for fiskeri efter pighvar. Spørgsmålet der skal stilles uanset hvad man har læst eller hørt . Hvad virker der hvor jeg gerne vil fiske??

Det der går igen hos de fleste er: Når bølgerne går lavt og der har været en periode med svag vind – kombineret med perioden fra, at vinden vender fra pålandsvind til fralandsvind.

Så er der også lige den med, at fiskeriet er bedre ved højvande, det vil sige, et par timer før højvande til højeste vandstand og en time eller 2 efter.

Hvis man er almindelig dødelig og ikke vil stå med en våd pegefinger i luften, termostat i hånden og dybdemåler dag efter dag på stranden, for at vente på det rigtige øjeblik. kan jeg skære lidt ind til benet her.

 

Det jeg har erfaret virker bedst på vestkysten i det vestjyske er:

 

Sandbund, smågruset bund

Fiskene kan fanges under alle vindforhold (Det er rarest at fiske i stille vejr.)

Mindre bølger, til stillestående vand

Tobis, sildestykker eller underside af fladfisk (Hvid underside) (Har du ingen af disse agn kan du sagtens bruge Gulp Alive Tobis)

Forholdsvis høj vandstand giver bare flere fisk.

Da pladserne ligger inden for rimelige køreafstande af hinanden. Vil det passe nogenlunde med at, indenfor en margen af 5 til 10 minutter er der højvande på pladserne ca. 20 minutter senere end i Esbjerg. Se højvandskalender for Esbjerg: